2016. május 11., szerda

Kedves cikk olvasók

Kedves cikk olvasók!

Köszönöm, hogy ellátogattatok a blog-omra - még tök új a publikus verzió és bőszen kezdem feltölteni így, hogy egy csöppet hamarabb lett nyilvános a link, mint vártam.

Ha visszajöttök mondjuk 48 óra múlva, sok egyéb tartalomról is olvashattok - hasonló megközelítésben, mint Gréta cikkében,

Kérlek addig is írjatok a komment felületre ("xx megjegyzés"), mert érdekel a véleményetek és a kérdéseitek!

köszönöm
Balázs

45 megjegyzés:

  1. Hello! Hát ez igazán klassz számomra. Mindig is tetszett Austrália, bár számomra végtelenül drága utazás, nem hiszem, hogy még eljutok oda. Sok sikert kivánok Nektek! Borbély Jozsef 72 éves nyugdijas

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük József! Hát igen, mi is csak így tudtuk megoldani, hogy nem utazásként, hanem egyúttal befektetésként jöttünk ide és hát a vártnál is drágább. De talán annyi hír lehet motiváló önnek, hogy Magyarországról turistaként meglehetősen könnyű túristavízumot kapni, így tényleg a nehézség a pénz marad (korábban a bejutás se volt egyszerű ennyire). De tényleg kisebb vagyon otthoni léptékkel itt túristáskodni.

      Törlés
  2. Nekem nagyon szimpatikus a cikk, amit olvastam Rólatok, úgyhogy én is várom!
    Sok sikert kívánok Nektek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Krisztina, mindenkori visszajelzésed örömmel veszem majd :)

      Törlés
  3. Gratulálok mindenhez .Ez az igazi hozzáállás.én 40 éve tervezem hogy megyek de a párom visszahúzott.
    Magyarországon tényleg nem szabad maradni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük, de itt sok példát látok arra, hogy sohasem késő, legalább rövidebb időre és közelebb megpróbálni. Mi annakidején Mexikóban voltunk először fél évet kint tanulni és akkor megértettem, hogy anélkül nem lehet megérteni a világot igazán, hogy elmenjünk otthonról. Rengeteg olyan leíratlan benyomást lehet szerezni, amiért megéri kilépni a konfortzónánkból, de még a kompetenciánkon belül maradni. Kívánom, hogy sikerüljön még sok külföldi élményt szereznie!

      Törlés
  4. Menni fog!Minden kezdet nehéz,de ezek az akadályok megerősítenek.Különben is :-)az akadályok azért vannak,hogy leküzdjük őket.Magyarorszàgon sajnos csak az értékrendek feladàsàval lehet átlépni akadàlyokon,vagy azokkal együtt élni.

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Hajra, hajra! Remek itt az elet, csak bele kell razodni. Mi 11 eve elunk itt a ferjemmel, mindharom gyerekunk itt szuletett. Erdeklodve olvasom a kalandokat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Humanka! :) Ha esetleg van indíttatásod megosztani az én bejegyzéseim kapcsán a tapasztalataidat (régieket esetleg, ami eszedbe jut annak nyomán, amit írok), örömmel fogadnám :)

      Törlés
  7. Örülök egy újabb honfitársam merész vállalkozásának (Ismerek más családokat is, igaz ők Európát választották gyerekestül. Ma a kisfiuk és kislányuk tanulmányi versenyeket nyernek Angliában.),de mi lesz veled Magyarország? A multikat meg európát nem érdekli, hogy a térképen van-e ez a szó....! Ilyen lett a világ, ilyen a globalizáció a multikulturalizmus. Semmilyen. Ma a szabad-rablás korszakában csak rabszolgákra van itthon szükség. Örülök, hogy sikerült elmenekülnötök. Bencsik László (kertészmérnök: 56 éves szabadgondolkodó, munkanélküli)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. László, köszönöm hogy írtál - amit feszegetsz, azzal kapcsolatos gondolataimat máris elkezdtem beleírni ebbe a blogba (egy hajós példa révén). Érzem a súlyát ennek és én is aggódom, de egész Európa miatt is.

      Törlés
  8. Kedves Boros Család!

    Nagy érdeklődéssel olvastam végig az írást, holott nem szoktam bújni a blogokat.

    Igazán jó érzés volt "átélni" a történteket, és úgy gondolom, hogy egy nagyon elfogulatlan és racionális leírást kaphat mindenki az ország elhagyásának okáról, az új földrész sajátosságairól és minden másról, mely történt és az óta történik Önökkel. Jó volt olvasni a pozitívumokat, de azt is, hogy őszintén beszámol a nehézségekről is, mert anélkül semmi sem érték. Szükség van arra is, hogy tudjunk különbséget tenni, és örülni, ha jóra fordul valami.
    Tiszta szívből kívánom, hogy találják meg a helyüket az ÚJ-VILÁGBAN, annak minden velejárójával együtt, boldoguljon az egész Család, a Gyermekek is, és a Kisfiúk is érezze biztonságosabban magát.

    Isten áldását Önöknek! Szeretettel Németh Györgyi, katolikus lelkipásztori munkatárs.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Györgyi! Köszönöm a megható szavait és sok sikert kívánok a munkájában. nem vagyok hívő, de tisztelettel adózom mindenki előtt, akiben a segíteni akarás bármilyen formában tettekhez vezet, különösen pedig akkor, ha valaki az egész életpályájában felvállalja ezt, mint ön! Köszönöm, Balázs

      Törlés
  9. Menni fog!Minden kezdet nehéz,de ezek az akadályok megerősítenek.Különben is :-)az akadályok azért vannak,hogy leküzdjük őket.Magyarorszàgon sajnos csak az értékrendek feladàsàval lehet átlépni akadàlyokon,vagy azokkal együtt élni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Maya :) sajnos Magyarország kultúrájának ez része, a magyar ugar, ahogyan már Ady is megírta legyűri azt a sok előnyt, amit magyarságunk jelent :( De kűzdeni sokféleképpen lehet és kell is :) szerintem semmilyen erőfesztés nem vész kárba

      Törlés
  10. Kedves Balázs!
    Libabőrösen olvasom minden egyes leírt szavad. Ennél szebben-jobban nem is lehetne megfogalmazni azt ahogy érzünk a családommal, az ország elhagyásával kapcsolatban.
    A közelmúltban részt vettünk egy ausztrál bevándorlással foglalkozó előadáson. Itt főként a vízum lehetőségekről kaptunk tájékoztatást, valamint arról szerettek volna meggyőzni minket, hogy bevándorlási ügynök nélkül szinte esélytelen a kijutás. Természetesen nem adtuk fel, és azóta is folyamatosan gyűjtjük az információt Ausztráliával kapcsolatban.Hálásak lennénk, ha megosztanád a vízum szerzéssel kapcsolatos tapasztalatodat, tanácsaidat.
    Továbbiakban kívánunk Neked és a családodnak nagyon jó egészséget és sok sikert!
    Kiváncsian várjuk minden egyes leütött betűdet :-)
    Egy csomagoló család.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Judit! Küldtem neked egy Hangouts meghívást, arra valahogyan juttasd el az elérhetőséged, mert erről csak személyesen lehet megfelelően részletesen beszélni, ha ennyire komoly már az elhatározásotok. Az mindenesetre igaz, hogy ügynökre van szükség, mert nagyon sok időt és energiát megspórolhattok, de a céljaitoktól sok függ, hogy melyik ügynöki profil illik nektek. Mindenképpen érdemes Ausztráliában működő ügynökhöz fordulni, de nem könnyű, mert a kapacitásuk korlátos. A hazai szolgáltatók is nagyon sokat tudnak segíteni, de ők csak bizonyos szegmensekben járatosak, kérdés, hogy bele estek-e ebbe (főleg olyan oktatási vízumok, ahol nyelvtanulásra jön ki valaki és part time dolgozik és nincs vagy kevés a gyerek. Ha specifikumok vannak, pl. esetünkben 3 gyerek és master képzés, akkor otthonról azt nehéz támogatni, mert nem standard). Mindenképpen kell jelentős anyagi háttérrel rendelkezni az induláshoz, ha gyerekek vannak az utazók között. Ezeket részletezem majd, a költségekről fogok készíteni részletes bejegyzést. Köszönöm, hoyg írtál megjegyzést! Várom a jelentkezésed! Balázs

      Törlés
    2. Szia Balázs!
      Felvettelek Hangouts-on.
      Üdv: Judit

      Törlés
  11. En magam adtam be a jelentkezésem az egyetemre ( persze kapcsolatban állunk egy ügynökkel de ők is más jellegű oktatási intézményt ajánlottak, mint amit én igazán szerettem volna) én is szivesen csatlakoznék ehezz a beszélgetéshez :-) érdekel ki segített titeket a genuine student visaval , köszönöm. Csilla

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Beadni végül feleségem is maga adta be, ugyanis az oktatási ügynököknek nem éri meg egyetemistákkal foglalkozni, ha! a nagy egyetemek egyikére jelentkezik - ezt a mi otthoni ügynökünkkel is egy idő után tisztáztuk, hiszen nem is rejtették véka alá ők sem, hogy onnan tudják fedezni a költségeiket és nyereségüket, hogy az iskolák százalékot fizetnek az ügynöknek, aki ezzel együtt is általában olcsóbb árat tud szerezni az iskolától (az egyéb vízumbeli és más segítségektől függetlenül is), mint a diák az utcáról maga tudna. Ez egyetemek kapcsán nincs így, az egyetemekre érdemes önállóan jelentkezni, ezt közösen megtanultuk. Amiatt írom ezt le, mert mi ezzel azért időt veszítettünk, mire ez kikristályosodott, hogy mi nem esünk bele az időben és energiában megtérülő kuncsaft kategóriába, különösen azzal a kombinációval nehezítve, hogy teljes család utazott. Egyik sem zárja ki az otthoni ügynök segítségét, de a mi tapasztalatunk az, hogy mindenki jobban jár ha nyíltan egyeztetnek a felek. Mi végül ausztráliai segítséget kértünk, a mi kombinációnkhoz az jobban illett.

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. csilladem@gmail.com beléptem Hangoutsba hogy egyszerűbb legyen :-)

      Törlés
    4. A Queenslandi egyetemre vettek fel es meglett az Ielts is ugyhogy csak a vízum hiányzik es júliusban indulunk :-)

      Törlés
  12. Nagyon örültem, mikor megláttam a postot.. Egy keveset Vera is mesélt, már, de első kézből olvasni még jobb. Nagyon drukkolok Nektek, és biztos, hogy követni fogom a blogod. Sok sikert kívánok. Panni Hámori

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Panni! Köszönöm szépen, hogy drukkolsz és hogy írtál :) Bármi javaslatodat szívesen fogadom a blog témái kapcsán!

      Törlés
  13. Szia!
    Engedelmeddel megosztottam a veletek készült interjút a saját oldalamon mert szívemből szóltál. Mi is ugyanígy érzünk azzal a nagyobb különbséggel, hogy mi nagyon neheztelünk a jelenlegi vezetésre. Meg a régiekre is:):) Kiábrándultunk az emberek többségéből is sajnos. No mindegy, előre nézünk, intézzük a kiutazásunkat mi is Brisbane-be vagy a Gold-Coast-ra. :)
    Ha nem túl személyes kérdés ti melyik ügynökség segítségével uaztatok ki? Mi a CSA Ausztráliával fogunk.

    Őt ismered?:)
    https://www.youtube.com/channel/UCNUm1NY7KFakYCjdXssME5g/videos

    A mindennapi élet tekintetében mi tőle rengeteget tanultunk.
    Ti meg már a gyakorlat oldaláról:)
    Nekünk két lányunk van, 14 és 11 évesek. Az iskoláztatás áráról ha írnál valami pontosabb adatot azt megköszönném.

    Nagyon drukkolunk nektek, vidám, boldog, napsütéses életet nektek.
    Ági

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Ági, köszi, hogy megosztottad :) Én nem írnám ki nyílvánosan a nevét az ügynököknek, amíg ők ezt nem kérik kifejezetten, de privátban nagyon szívesen elmondok mindent a saját oldalunkról. Arról is adhatunk inputokat, hogy Gold Coast vagy Brisbane, ha még nem döntöttetek.

      Szerintem ne engedjétek, hogy még az emberekkel kapcsolatban is kiábránduljatok Magyarországon, mert azért itt sem mindenki félisten ;-) Mi szeretetben váltunk el mindenkitől Magyarországon, én szerintem így könnyebb itt is, mert jó tartani a kapcsolatot. Az meg, hogy nem úgy mennek a dolgok, ahogy még az ember el tudja fogadni, elég baj önmagában is. Jól teszitek, hogy előre néztek, de ne legyen bennetek harag, az nem jó semmire :) (ha esetleg nem értettem félre)

      Nem ismertem őket, de nagyon hasznos, hogy videókat készítenek. Sokkal objektívebb tud lenni.

      A gyerekek taníttatása kisebb vagyon, nálunk feleségem tandíja mellett a másik nagy tétel: fejenként és évente 9,800 AUD, bármelyik iskolában QLD-ben. Nincs kivétel. Egyetlen lehetőség lenne elvileg, ha valami magániskola olcsóbb lenne (főleg egyházi magániskolák vannak, így mi nem nagyon törtük magunkat és nem is találtunk ilyet).

      Viszont kívánjuk és ha felvesszük a kapcsolatot, úgyis tudjuk majd, ha megjöttetek :)

      Meg tudsz találni hangouts-on, mert fordítva három Szegedi Ágnes is volt, így nem tudom melyik vagy te?

      Törlés
    2. Szia! Elvileg küldtem meghívót hangouts-on. Ha nem találod akkor másnak küldtem:):) Melyik Boros Balázs vagy te a sok közül?:):)
      Az emilem agnes.szegedi@gmail.com hátha...

      Törlés
  14. Szia Balazs,

    Nem talaltam email cimet a blogotokon, ezert ide irok. Szivesen megismerkednenk veletek. Meg nem talalkoztunk szemelyesen de mi is a Gold Coaston (Ashmore) elunk, immar kilenc eve. Felesegem is a TV2-nel dolgozott meg anno, mint sminkes. Kicsi a vilag! :) Szoval ha lenne kedvetek ismerkedni, vagy ha barmiben segithtunk, akkor a kovetkezo email cimen elertek: noemiattila14@gmail.com

    Udv,
    Attila

    VálaszTörlés
  15. Szerbusz Balázs!
    Nagyon megfogott az írásod.
    Zombai István

    VálaszTörlés
  16. "Továbbra is felelősnek tartom magam a szülőhazámért is, de az álláspontomat egy olyan példával tudnám leírni, mint egy hajót, amin a lék egyre nagyobb, mert pont azok, akiknek be kellene tömniük, csákánnyal vágják még nagyobbra, de különböző okokból a felhatalmazásuk erre nem csökken. Ám én csak egységnyi vizet tudok kimerni, akárcsak a többiek és a hajó el fog süllyedni.
    Nagyszüleim életéből, történeteiből okulva hiú ábránd azt hinni, hogy nem fog és hogy bármit tehet az ember majd akkor.
    Így két választásunk van, egyik, hogy vele süllyedünk, és ügyesen helyezkedve reménykedünk benne, hogy túléljük és megint megment valaki. Másik, hogy átúszunk egy másik hajóra, ahol bár szintén van lék a hajón, de számít, amit vissza tudunk merni a tengerbe a hajóból és a hajó nem süllyed el.

    Amikor pedig elsüllyed a mi régi hajónk, mi magunk sokkal több segítséget tudunk majd adni a mentésben, mintha a megmentendők között"

    VálaszTörlés
  17. Szia Balázs!

    Nagyon szuper a blog, tényleg kiváncsian várjuk minden egyes beszámolódat.
    Ha lehetséges, szeretnénk veled személyesen is beszélni, mi is hasonló cipőben járunk. :)
    Üdv.
    Csilla
    sunnydive80gmail.com

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Csilla, kérlek jelezd, hogy jó helyre tettem-e az @-t a címben a válaszomban ;-) köszi, Balázs

      Törlés
  18. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  19. Szia Balázs! Aktív még ez a blog?

    VálaszTörlés